Skip to main content

Produksjon av youtube-film som pillar content for General varmepumpe

Filmproduksjon av innholdmarkedsføring for General varmepumpe. Starburst Stories produserte en lengre film for sosiale medier.

Ut fra den litt større informasjonsfilmen ønsket kunden at vi også kunne lage mindre filmsnutter som teasere på Youtube og som reklamefilmerFacebook og på Google ads.

Vi kaller dette Pillar Content – også kalt søyleinnhold, eller pyramideinnhold, på norsk. Pillar er et begrep som er født av SoMe guruen Gary Veynerchuk og betyr at man lager et omfattende stykke innhold som tar for seg et hovedtema i brede strøk og som blir delt opp i flere mindre deler for å få mest ut av innsatsene som man gjør. Slik får man et strategisk gjenbruk av innholdet som man lager og får optimalt med innhold uten å bruke mer ressurser enn strangt tatt nødvendig.

Ut fra denne ene produksjonen klipte vi mindre versjoner av materialet spesielt tilpasset for annonseringinternett og sosiale medier.

Pillar content er planlagt gjenbruk av innhold

Å lage bra innhold tar som regel mye tid og energi. Selv filmsnutter på Tik Tok og YouTube Shorts som virker enkle i produksjonen kan ha en idé og enkelhet som har tatt tid å utvikle. Med litt planlegging kan man utnytte og gjenbruke innholdet man lager for å få mest mulig igjen for innsatsen.

Har man en lengre produksjon med flere gullkorn kan hver av gullkornene være frittstående filmsnutter som kan fungere både enkeltvis eller som teasere til den lengre produksjonen. Enten det er en lengre innholdsproduksjon som i dette eksemplet, eller om det er en podcast eller video-podcast.

Alle plattformer krever egentlig ulike formater. Og når man tar dette i betraktning før innholdet produseres, så utnyttes mulighetene bedre, samtidig som man spares for tid og ressurser.